Във Велико Търново се проведе обучение за електронно кандидатстване по проекти

16:05, 27 май 16 25 512 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 60 души – представители на общински администрации, фирми и неправителствени организации от Северен централен район се включиха в проведеното във Велико Търново обучение на тема „ИСУН 2020 - електронно кандидатстване, електронно отчитане, публичен модул“. Събитието се организира от Дирекция „Централно координационно звено“ (ЦКЗ) в Администрацията на Министерския съвет и Областен информационен център (ОИЦ) – Велико Търново.

Експертите от дирекция ЦКЗ в Министерски съвет Георги Стратиев и Станислава Бабалова-Димитрова разясниха спецификата при електронното подаване на проекти, тяхното отчитане и работата с публичния модул на ИСУН 2020.

Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България - ИСУН 2020 е предназначена да събира и обработва данни за седем оперативни програми, изпълнявани в България за периода 2014 – 2020 г. Системата ИСУН 2020 е изцяло уеб базирана и се състои от два основни модула - публичен и вътрешен. Чрез публичния модул електронно могат да се подават проекти, които при последвало одобрение също електронно могат да се управляват и отчитат. Подаването на проектното предложение се извършва чрез попълване и подаване на уеб базиран формуляр и придружителни документи с използването на Квалифициран електронен подпис (КЕП).

Вътрешният модул е предназначен за работа на звената за управление и наблюдение на програмите, одитиращи и сертифициращи органи, като с негова помощ се откриват нови процедури, оценяват се проектни предложения, сключват се договори, отчитат се и се наблюдават резултати. Информационната система ИСУН 2020 включва и секция „Отворени процедури“ по оперативните програми, заедно с пълния пакет документи и информация за тях.

Лекторите от Дирекция „Централно координационно звено“  в Администрацията на Министерския съвет проведоха и отделно обучение на тема „Работа с ИСУН 2020“ за служителите на Областните информационни центрове.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама