Гърци правят бизнес-инкубатори в Хасково, Кърджали и Смолян

16:05, 27 май 16 / Политика 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гърция презентира проектно предложение с работно заглавие „Агрогенезис”, което предвижда разкриване на осем бизнес-инкубатора  – пет в Гърция и три в България – в областите Кърджали, Хасково и Смолян, които да оказват консултантска помощ на земеделските производители. Това стана ясно на двустранна работна среща за евентуално бъдещо партньорство в сферата на земеделието по Програмата за трансгранично сътрудничество България - Гърция  2014-2020 г.., организирана от областния управител на Кърджали Илия Илиев.

В разговорите участваха областният управител на Хасково Станислав Дечев и заместникът му Валентин Ангелов, заместник областният управител по аграрните въпроси на регион Източна Македония и Тракия Сотирос Пападопулос, заместник областните управители на Кърджали Румен Младенов и Селвие Ахмед, експерти от двете държави и гръцки журналисти.

Подкрепа за проекта са заявили аграрният университет в Пловдив и университета Аристотел в Солун.  Поканата за кандидатстване ще бъде отворена през юни.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама