Търговище се присъединява към кампанията „Да изчистим България заедно”

16:17, 27 май 16 25 442 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинската администрация в Търговище се присъединява към националната кампания „Да изчистим България заедно”, която тази година ще се проведе на 4 юни, съобщиха от пресцентъра на местната администрация

Приоритет в почистването ще бъдат защитени територии, зони с биологично разнообразие, паркове, места около училища, детски градини и междублокови пространства в кварталите.

Списъкът с обектите ще бъде публикуван на сайта на Общината. В него са включени: „Игликина поляна”, „Божур поляна”, „Урумово лале”,   крепостта „Мисионис”, спортните и детски площадки в града, парковете за отдих.

Община Търговище се обърна с апел към гражданите всички да се включат в почистването, за да бъде градът по-приветлив, а природата чиста.

Чували и ръкавици за провеждане на кампанията ще бъдат раздавани по график от 1 до 3 юни в стая 18 на първия етаж в администрацията. За извозване на отпадъците заявки ще се подават на телефон 0601/ 6 22 69 във фирма БКС. С цел улесняване на извозването, чувалите трябва да се оставят до контейнерите за битови отпадъци. 

Кампанията „Да изчистим България заедно” се организира от bTV Media Group. Тази година тя ще бъде в навечерието на Световния ден на околната среда, който се отбелязва на 5 юни. Почистването в цялата страна ще бъде предния ден. Очаква се в него да се включат граждани, организации, училища, пенсионерски клубове и други.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама