Ново 20: Васил Божков официално поиска да оздрави автентичния ЦСКА

16:36, 27 май 16 / Спорт 25 457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Васил Божков изрази готовност да предложи конкретен оздравителен план за ЦСКА. Това обаче ще стане, само ако такъв не бъде изготвен от настоящия финансов благодетел на клуба Гриша Ганчев.

Чрез официално писмо на компанията „Нове Холдинг“, ръководена от Божков, разпространено до медиите, се съобщава, че „оздравяването на най-титулувания български клуб е единственият възможен път към полагащото му се място в европейския и роден футболен елит“.

Съобщението идва часове, след като в Търговския регистър официално беше нанесено преименуването на Чавдар (Етрополе) на ПФК ЦСКА – 1948. Очаква се това да бъде дружеството, което ще наследи автентичния ЦСКА, ако „червените“ бъдат обявени във фалит.

София Topnovini.bg публикува без редакторска намеса позицията на „Нове холдинг“:

До спортната общественост и спортните медии

Уважаеми привърженици на ЦСКА,

Преди всичко искаме да поздравим отбора, треньора и ръководството за спечелването на купата на България. Те отново доказаха, че ЦСКА e символ на сила и успехи, неподвластни на времето и обстоятелствата.

В последните години клубът премина през катаклизми и обрати, които многократно поставиха под съмнение съществуването му. Възраждането на ЦСКА може да се осъществи само по законен начин. Всякакви други експерименти и опити за заобикаляне на правилата водят до задълбочаване на кризата, разрастване на проблемите и все повече реални рискове за ликвидация.

ЦСКА се нуждае от дългосрочна визия за бъдещето. Тя може да бъде изградена освен с безспорната любов на привържениците и професионално и отговорно планиране.

Оздравяването на най-титулувания български клуб е единственият възможен път към полагащото му се място в европейския и роден футболен елит.

Отчитайки усилията на г-н Ганчев и неговия екип през последната година, вярваме, че те ще предложат оздравителен план за спасяването на ПФК ЦСКА АД.

Ако все пак това не се случи, експертен екип е подготвил детайлна стратегия за оздравяване на дружеството, съобразена с българските и международни законови изисквания. Тя ще бъде предоставена в рамките на законосъобразния 30 дневен срок. Осигурено е и необходимото финансиране за развитие на отбора, детско-юношеската школа и възстановяване на подобаващите условия за зрители и футболисти.

Пресцентър Нове Холдинг

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама