Издигнаха огромен трибагреник на входа на Смядово

16:55, 27 май 16 25 732 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гостите на града и смядовчани вече са посрещани от огромен трибагреник, който е разположен на входа на града.

Четириметровото знамето е поставено на пилон, който е висок 25 метра.

Кметът на община Смядово Иванка Петрова обясни, че официалното откриване на инсталацията е предвидено за навечерието на 2 юни – Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

Пилонът е поставен преди седмица, а знамето е вдигнато пробно.

Изглежда ми малко, планирам да бъде сменено с по-голям, споделя Иванка Петрова. Тя обясни, че идеята е дошла след като са пътували в чужбина, където националното знаме било поставено на много места. Затова реших, че и тук може да го направим, каза кметът.

Докато се стигне до реализиране на идеята обаче минала година и половина. През това време се търсели средства за изграждането на инсталацията и се проучвали различни оферти. Иванка Петрова обясни, че първоначално фирми са искали 20 хил. лв. за подобен проект. Накрая цената спаднала значително – на около 5 000 лв.

Мястото, което е избрано за позиция на гигантския флаг пък е частна собственост. То било купено навремето заедно с химически завод в града.

Говорихме със собствениците и те на драго сърце приеха идеята и позволиха безвъзмездно точно на този терен да бъде поставен пилона и знамето, каза Иванка Петрова.

Въпреки че знамето е издигнато пробно и предстои официалното му откриване, то е оставено, за да посреща гостите и жителите на Смядово.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама