Отбелязаха 170-тата годишнина на светското образование в Търговище с изложба от детски рисунки

17:59, 27 май 16 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първокласници и ученици от прогимназиален етап на I Основно училище „Христо Ботев“ в Търговище подредиха изложба, посветена на 170-годишнината от създаването на светското образование в града. Тя е част от дейностите, с които ботевци отбелязват, че са достойни наследници на първото светско училище.

Изложбата може да бъде разгледана на стъклените витрини пред сградата на учебното заведение и има наслов „Среща на поколенията“. В нея участват настоящи и бивши възпитаници на учебното заведение и родители, които също са били част от ботевската общност, а сега децата им са ученици в емблематичната образователна институция.

"Екипната дейност е създала рисунки, символизиращи различни аспекти от учебния процес и от силата на духа, който винаги е обединявал принадлежащите към ботевската общност. Има картини, посветени на възрожденска тематика, култа към знанието, уважението и обичта към учителя, на връзката с далечни култури. Рисунките са създадени под ръководството на Ивелина Белчева – старши учител по изобразително изкуство", разказаха от училището, като допълниха че юбилейната изложба носи специално послание към всички, които са свързани или са били свързани в определен етап от живата си с I Основно училище. Тя среща поколения, обединени от мотото: „Ботеви следовници завинаги“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама