10 нови разрешителни за строеж на жилищни сгради са издадени в Разградско

18:03, 27 май 16 25 474 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През първото тричесечие на годината местните администрации в област Разград са издали разрешителни за строеж на 10 жилищни сгради с 11 жилища в тях. Разгънатата застроена площ в тях е 1690 кв.м., съобщават от Националния статистически институт.

Спрямо предходното тримесечие издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради нарастват с четири, а жилищата в тях – с пет. Застроената площ се увеличава с 675 кв.м.

Броят на разрешителните за строеж, издадени на други видове сгради, се запазва. Както  и през четвъртото тримесечие, и през първите три месеца на 2016 година общинските администрации в региона са издали 31 разрешителни за строеж. Застроената им площ обаче намалява от 11 398 на 9368 кв.м.

През първото тричесечие на тази година в Разградско строителите са започнали изграждането на шест жилищни сгради с шест жилища в тях и на 25 други сгради. Спрямо предходното тримесечие броят на започнатите жилищни сгради и жилищата в тях са същите, понижение с шест бележи започнатото строителство на други сгради.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама