Министър Бъчварова: Започваме активна работа по места за резултати срещу битовата престъпност

18:16, 27 май 16 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Ямбол се провежда първата от поредицата работни срещи, организирани в рамките на кампанията „Заедно в превенцията с престъпността“ – съвместна инициатива на МВР и Националното сдружение на общините, съобщиха от  пресцентъра на МВР.

Работният формат в Ямбол е първата от поредицата срещи, които се организират в рамките на инициативата „Заедно в превенцията с престъпността“.  Искаме на място да анализираме ситуацията с битовата престъпност,  да вникнем в особеностите и най-важното – да успеем  да ангажираме институциите и властите на местно ниво  да предприемат мерки за ограничаване на проявите на битова престъпност, обобщи министър Румяна Бъчварова. Направеният задълбочен анализ показва, че този проблем не може да бъде решен единствено от МВР,  тъй като в него има дълбоки и исторически насложени социални, образователни, демографски и др. фактори. Затова искаме да работим в синхрон с местните власти и с държавните институции,  да сменим подхода и политиката – тя да е с акцент върху  превенцията и  да я осъществяваме на широк фронт,  в екипност с всички държавни институции. В този смисъл и целта на поредицата от срещи е всички държавни институции и органите на местната власт да провеждат обща политика в рамките на своите правомощия за противодействие на факторите, които генерират битова престъпност.  На централно ниво сме изготвили план с над 113 мерки, предоставени от всяко министерство и институция, припомни министър Бъчварова. Искаме по аналог да разработим този модел във всяка област и община и да видим какво повече могат да допринесат  кметовете, социалните служби, каква по-добра организация да осъществим, за да постигнем по-добри резултати. Започваме активна работа крачка по крачка навсякъде.

В първата работна среща в Ямбол, заедно с вътрешния министър са главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов и секретарят на Националния съвет по превенция на престъпността Лилия Борисова. Участват представители на областната управа, кметове, структури на МВР и териториални структури на изпълнителната власт.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама