Министър Румяна Бъчварова: Спешните мерки в Казанлъшко са били добри

20:42, 27 май 16 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Спешните мерки за овладяване на кризата в Казанлъшко са били достатъчно добри. Имахме късмет и с времето. Държавата прави, каквото може, но това е една десета част от това, което трябва да се направи”, заяви тази вечер в Казанлък министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Тя посети Казанлък и близкото село Енина, за да се запознае на място с проблемите възникнали след проливните дъждове в нощта срещу 26 май, които доведоха до излизане на Старата река от коритото й, наводнения, скъсани мостове и затворени пътища.

Бъчварова даде висока оценка на свършеното от Община Казанлък, при организацията за преодоляване на водното бедствие.

„Ще отличим доброволци, които са помогнали за справяне с бедствието тук”, обеща вътрешният министър. Кметът на Казанлък Галина Стоянова и журналисти предложиха за награда багеристът Маргарит Пергелов, който е работил без прекъсване в двата най-пострадали участъка в Казанлък и Енина. По думите на Галина Стоянова добрата координация и голямата помощ, отстрана на бизнеса, са помогнали за справяне с бедствието.

На място бяха и началникът на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” Анчо Шишков, старши комисар Николай Кирков, директор на ОД МВР – Стара Загора и началникът на Районно управление „Полиция” в  Казанлък Стойчо Крачолов.

По време на посещението стана ясно, че вече е завършено почистването на пътя Енина - Крън, който вероятно ще бъде отворен още тази вечер. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама