РИОСВ- Русе с инициативи за 60-годишнината от присъединяване на България към ЮНЕСКО

07:11, 30 май 16 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тържество ще се проведе днес, 30 май, в Младежкия парк в Русе. То е под надслов „Природата – вдъхновение и наследство“. Инициативата е съвместна между РИОСВ- Русе и ОУ „Любен Каравелов“. 

Посветена е на Международния ден на биологичното разнообразие 22 май и 60- годишнината от присъединяване на България към ЮНЕСКО.

По време на хепанинга, ще бъдат наградени авторите на отличените творби в конкурсите за фотография и рисунка, за проект, представящ български обект в ЮНЕСКО и за костюм, маска или домино на растение и животно.

Наред с представянето на детския поглед върху красотата на заобикалящия ни свят, идеята на тържеството е да се постави акцент върху българските обекти под закрилата на ЮНЕСКО на територията на РИОСВ- Русе - Ивановски скални църкви (1979) в Област Русе, Свещарска гробница (1985) и Биосферен резерват Сребърна (1983).

Това е първото от планираните инициативи за отбелязване на 60-годишнината от присъединяване на България към Организацията на Обединените нации за образование, наука и култура – ЮНЕСКО.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама