Община Исперих се включва в инициативата "Да изчистим България заедно - 2016"

07:14, 30 май 16 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Исперих се включва и тази година в мащабната инициатива "Да изчистим България заедно" на bTV Media Group. Тя ще се проведе на 4 юни на територията на цялата страна, за шести пореден път, съобщиха от местната управа.

Целта е следващият 5 юни, когато се отбелязва Световният ден на околната среда, да бъде посрещнат в една по-чиста България.

За добрата организация на акцията за почистване на община Исперих, служители от общинската администрация извършват инвентаризация на замърсените места и райони за почистване.

От общината приканват всеки, който е мотивиран да участва, да се включи в почистването на 4 юни. Чувалите със събраните отпадъци е необходимо да се слагат до контейнерите или кофите за битови отпадъци, след което ще се извърши транспортирането им до регионалното депо за неопасни отпадъци в Разград, уточняват от местната администрация. Забранява се изхвърлянето на отпадъци в насипно състояние по тротоари и улици.

Желаещите да участват в кампанията е необходимо да се регистрират в сградата на общинската администрация, стая 18 или Центъра за информационно обслужване при Община Исперих, както и в кметството по населеното място в срок до 1 юни.

За добра координация е необходимо гражданите да подават заявки до Общинската администрация Исперих за извозването до регионалното сметище на чувалите със събраните от тях битови отпадъци на тел: 08431/20-06, вътрешен 207(стая 18), моб.: 0882555634.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама