Лавров и Кери призоваха за затваряне на сирийско-турската граница

07:21, 30 май 16 / Свят 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Руският министър на външните работи Сергей Лавров и държавният секретар на САЩ Джон Кери обсъдиха в телефонен разговор предложенията на Москва за съвместни действия срещи екстремистките организации, нарушаващи прекратяването на огъня в Сирия.

Американският дипломат отново е подчертал необходимостта от затваряне на сирийско-турската граница, информира агенция ТАСС. Според него подобен ход ще помогне да се ограничи или дори спре движението на екстремисти. По време на разговора, който се проведе по инициатива на американската страна, основната тема, която дипломатите са обсъдили е била сирийската криза. Акцент на разговора е бил и изпълнението на американското обещание за прочистването на сирийската опозиция от терористите от Джебхат ан Нусра, съобщават от руското министерство на външните работи.

Джон Кери и Сергей Лавров са се договорили да активизират работата с всички страни в конфликта, за да гарантират изпълнението на решенията на Международната група за подкрепа на Сирия и на съответните резолюции на Съвета за сигуррност на ООН.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама