С филм за Йълдъз Ибрахимова завършва фестивалът „Откритие“

07:22, 30 май 16 / Култура 25 365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Филмът „Цветовете на гласа“, за пътя и нелеката съдба на една от най-известните европейски джаз певици Йълдъз Ибрахимова, ще бъде показан утре вечер в Арт салона на Радио Варна. С прожекцията от 18,30 ч. се закрива тазгодишното издание на музикалния фестивал „Откритие“.

Лентата е за драматичните превратности и перипетии в живота на Йълдъз Ибрахимова, за цветовете на нейния глас, владеещ четири октави, покорил десетки сцени по света. За драмата с насилствената смяна на името й от комунистическия режим, след което кариерата й рухва и тя е принудена да започне отначало с новото си име - Сузана Ерова. За недоизживяната любов с мъжа на нейния живот, турския политик Али Динчер и големите надежди и упование в бъдещето.

Житейските удари я притискат да напусне сцената, но музиката и силата на характера й помагат да оцелее и преодолее всички нещастия. Йълдъз Ибрахимова завладява публиката с  уникалния си стил, съчетаващ звуците на различни етноси и култури - джаз, фолк, български, турски, руски и цигански песни, класическа музика.

Сценарист на филма е Хелия Чавдарова, режисьор Росен Елезов, оператор Цветан Недков.  "Цветовете на гласа" има награда за режисура на "Златен ритон" в България и "Сребърен витяз" в Русия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама