Ексректор оглави Македонския научен институт

07:42, 30 май 16 / Политика 25 461 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бившият ректор на Югозападния университет "Неофит Рилски" Илия Гюдженов оглави филиала на Македонския научен институт в Благоевград.

По време на отчетно събрание бе приета програма за развитието му и избор на нов Управителен съвет. За дейността на института е предоставена база в старинния квартал "Вароша" в Благоевград. В близко време ще има и щатна длъжност за научен секретар.

Амбициозната програма предвижда полагане на необходими организаторски усилия и методическа помощ за развитие на информационни групи в Петрич, Сандански, Гоце Делчев и Разлог, а също така и взаимодействие с градските центрове в съседните общини Дупница и Кюстендил.

Сред начертаните мероприятия са тематични екскурзии до български културно-исторически обекти в географската област Македония с научно-познавателни цели и възпоменание по различни календарни поводи. В програмата се предвижда представяне в Благоевград на книги, монографии, документални филми, организиране на кинолектории.

Предстои и съставяне на документален сборник с работно заглавие "Методи Димов – битолският българин от Брюксел или за националното самочувствие", изтъкнаха от МНИ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама