Наводнения в Южна Германия, има жертви

08:05, 30 май 16 / Свят 25 421 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-малко трима души, включително един пожарникар, са загинали в наводнения, предизвикани от лошото време и проливните дъждове в Югозападна Германия, предаде БТА.

Порой от вода и кал пометоха всичко по пътя си, обръщайки автомобили и откъсвайки цели дървета. Първите етажи на много къщи са наводнени, отнесени са пътища. Това е картината в почти всички общини на провинция Баден-Вюртемберг, но най-тежко е положението в Браунсбах. Природното бедствие причини щети в редица населени места, а хиляди германци бяха принудени да напуснат домовете си. 



В помощ на пострадалите са включени всички оперативни служби. Около седем хиляди служители, сред които такива на пожарните и полицейските служби, са мобилизирани за справяне с последиците от наводненията.



"Нашата цел е да предотвратим най-лошото и да ограничим щетите“, заяви министърът на вътрешните работи на провинцията Томас Щробл, който изрази съболезнования на близките на жертвите.



На свой ред от полицията определиха случващото се като „природна катастрофа“ и съобщиха за „хиляди получени сигнали за бедстващи граждани”. Местните власти съобщиха и за загинал човек, хванат в капан в подземен гараж. Тев град Швабиш Гмюнд предполагат, че жертви на потопа може да са станали спасител и местен жител.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама