Има шанс за общ ляв и десен кандидат за президент, според Първан Симеонов

09:01, 30 май 16 / Политика 25 488 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шанс за общ ляв и общ десен кандидат за президент има, но ще е доста трудно. Това каза социологът Първан Симеонов по "Нова".

"АБВ знае, долепвайки се до БСП, че ще загуби идентичност. БСП пък трудно ще приеме АБВ да диктува правилата. Корнеля Нинова пък като нов председател не може да си позволи грешки", коментира Симонов.

Той обясни, че Радан Кънев е поискал президентът Плевнелиев за общ кандидат, защото всъщност иска общ кандидат с ГЕРБ. "Кънев вбива клин между Борисов и Цветанов, какъвто вече има, според мен", заяви още социологът.

Според Симеонов е напълно възможно да настане хаос, ако имаме два референдума и президентски избори заедно. Той допълни, че сегашните въпроси поставени от Слави Трифонов и Веселин Марешки предизвикват голямо одобрение в обществото. "За съжаление изборната администрация не е най-подготвената и може да има объркване", коментира Първан Сименов.

"Подкрепата за ДПС изглежда по-малко от обичайното, около 5%", обясни социологът. По думите му електоратите на ДПС и ДОСТ са специфични и не може да се каже отсега коя ще получи по-голяма подкрепа.

"Пет са сигурните формати в парламента - ГЕРБ, БСП, ДПС, РБ и ПФ.  Подкрепата към АБВ , Слави Трифонов и АТАКА е по-малка от необходимото. ДОСТ и Марешки влизат в графата други", каза още Симонов.

"Готови за предсрочни избори почти няма освен ГЕРБ и може би ПФ", заяви социологът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама