Започна изграждането на паркинг в пловдивския район "Южен"

09:51, 30 май 16 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започна изграждането на нов паркинг пред магазин  "Слънчеви лъчи" в район "Южен" от ул. "Пере Тошев" № 58 до сградата на магазина. Паркинга е на обща площ 1400 квадратни метра и ще има 54 обособени паркоместа. Отчитайки голямата площ предвидена за изграждането му ще се изпълни смесена настилка - под паркоместата на тревна фуга с цел по- добро дрениране на дъждовните води, а към подхода и пътната част от шлайфана бетонова настилка.

"С новия паркинг започваме първия етап за изпълнение на годишната програма по изграждане на обособени паркинги в междублоковите пространства с цел увеличаване площта за свободно паркиране и улесняване на живущите във  всеки един жилищен блок или комплекс"- коментира кметът на район "Южен" Борислав Инчев.

В програмата за този етап са залегнали изграждането на още 3 паркинга-Северно от Църквата Св. Троица, до Събота пазара  на обща площ 1200 квадратни метра за 40 автомобила.  Предвижда се още ремонт на част от ул. "Борис Шивачев"-продължение между ул. "Д. Талев" и ул."Македония" и изграждането на нови паркоместа за 9 автомобила и паркинг за 25 места между ул. "Радовиш", ул. "Щип" и ул. "Пере Тошев".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама