Рибари искат подстъпи за влизане в морето с лодки

10:03, 30 май 16 25 921 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общината и държавата да осигурят съоръжения за спускане на рибарски лодки в морето – за това настояват варненци, които изкарват прехраната си с риболов.  На специална среща с общински съветници от десницата, сред които зам.-председателят на градския парламент Светлан Златев и Григор Григоров, рибарите разказаха, че са принудени да пътуват десетки километри на север и на юг, за да могат да влизат в морето и да осигуряват хляба на семействата си.

Липсата на подстъпи за лодките на територията на Варна те определиха като недопустима за морски град и обвиниха властите, че ги принуждават да живеят като емигранти по родните си места. За да се сложи край на принудителното им прихождане по чужди територии, варненските рибари планират с помощта на общинските съветници да представят пред държавата в лицето на областния управител Стоян Пасев проблема си и да поискат решаването му. Те настояват и за среща с кмета на Варна Иван Портних най-късно на 6 юни.

За бързото приключване на дългогодишната унизителна сага рибарите имат готовност да предложат три места, които според тях са най-подходящи за изграждане на слипове и/или кранове за спускане на лодките в морето. Те ще предоставят на властите и пълна карта със съществувалите преди години съоръжения и актуалното им състояние в момента.

Рибарите имат готовност да депозират пред властите и подписка в подкрепа на исканията си, съобщи зам.-председателят на Общинския съвет във Варна Светлан Златев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама