Консулът на Русия с покана до кмета на Сливен за празника на Воронеж

10:08, 30 май 16 25 429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Консулът на Русия във Варна Сергей Лукянчук отправи покана на  кмета Стефан Радев и делегация от общината,  да гостуват в град Воронеж.  Поканата е за 17 септември - празник на побратимения на Сливен руски град.

 „Надявам се, че ще можем да организираме това пътуване. Аз също поканих кмета на Воронеж да присъства на празника на Сливен и това да бъде активно подновяване на връзките на двата града. Воронеж е един индустриален град, който прилича на Сливен като профил, въпреки че е доста по-голям. Има много неща, които да заимстваме едни от други. Контактите са много полезни и за единия град, и за другия град”, посочи кметът Стефан Радев.

Преди два месеца в Сливен Сергей Лукянчук и кметът Стефан Радев обсъдиха възможностите за сътрудничество и културен обмен на побратимените градове. Двамата споделиха мнение, че между Русия и България има традиции, общи културни и икономически интереси, които трябва да продължат.

Консулът на Русия във Варна Сергей Лукянчук е в Сливен по повод провеждането на заключителния етап на деветия национален фестивал на руската песен и танц. В него участват над 70 колективи и индивидуални изпълнители от Сливен, Кърджали, Ямбол, Нова Загора, Разград, Ловеч, Силистра, Попово, Черноморец и други градове в страната. Организатори на проявата са Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД и община Сливен, с подкрепата на Министерството на културата, Министерството на образованието и науката, Руски културно-информационен център, МКДЦ „Дом на Москва в София” и федерация „Съюз на съотечествениците”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама