Окончателно: Развръзка за изнасилване и убийство на старица от Корен

10:15, 30 май 16 25 486 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Младен Младенов от Хасково влиза в затвора за 6 години. Това реши състав на Върховния касационен съд. Мъжът бе признат окончателно за виновен, че е изнасилил и след това убил 78-годишната Милка Стефанова в село Корен.

Милка Стефанова бе умъртвена в къщата си в село Корен навръх Великден 2011-а. Роднините й помислили, че е издъхнала от естествена смърт и бяха почистили жилището преди огледа на криминалистите, което затрудни максимално разследването. В бельото на Младен бе открит косъм. Точно този факт даде възможност на разследващите да разплетят казуса. Косъмът се оказа на жертвата, бяха категорични експертите от Националния институт по криминалистика и криминология. Медицинската експертиза показа, че бабата е била и бита.

Първоначално Окръжен съд Хасково, а след това и Апелативен съд Пловдив оправдаха Младен. Част от мотивите на съдиите бяха, че космите от боксерките му и самопризнанията, записани със СРС, са събрани в нарушение на Наказателно-процесуалния кодекс. Присъдата бе отменена обаче от ВКС, откъдето върнаха папките в Хасково.

При повторното разглеждане на процеса, съдиите в Хасково постановиха 6 години затвор, след това колегите им от Пловдив потвърдиха. А в края на миналана седмица и ВКС се произнесе окончателно.

Според върховните магистрати инстанциите надолу неправилно са решили, балансът между отекчаващите и смекчаващите вината обстоятелства. В мотивите на ВКС е записано, че превес имат отегчаващите факти.

За Topnovini.bg прокурорът по делото Дарина Славова обясни, че присъдата е дадена за изпълнение миналата седмица.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама