Адвокатът на Ценко Чоков прогнозира нови избори в Галиче

10:36, 30 май 16 25 624 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„По всяка вероятност ще има нови избори в Галиче. Очертава се политическа интрига. Това каза адвокатът на Ценко Чоков от Галиче Иво Найденов по "Нова".  "Хайде да видим тези сега, които в момента прокуратурата и МВР ги ползва, защото са им удобни, да видим какво ще направят и колко ще гласуват за новия кмет", допълни адвокатът.

Кметът на врачанското село Галиче и синът му Мартин са задържани за постоянно в ареста, след като миналата седмица прокуратурата им повдигна редица обвинения след акция на ГДБОП.

„В последната една година Ценко Чоков беше проверен от почти всички институции. Той беше проверяван от Софийската градска прокуратурата и от ДАНС за произхода на средствата му. По тези проверки има резултат, те продължават и сега.”, обясни адвокатът на кмета на Галиче.

Найденов разказа, че част от хората отишли на море, платено от Ценко Чоков, в момента са свидетели по делото и го обвиняват в извършени престъпления. Голяма част от показанията са - "Аз съм чул, аз знам", каза още Найденов.  Той обясни, че някои от обвиненията не са конкретизирани, като това за лихварството.

 „Няма как сега да се твърди, че 15 години Ценко Чоков е деребействал. Крайно несериозно е това и според мен не е вярно”, коментира Иво Найденов.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама