Старозагорец влиза в затвора за пиянско шофиране

11:03, 30 май 16 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Една година и шест месеца ще лежи в затвора 38-годишният Илия А. от Стара Загора. Той е бил заловен да шофира с 2.8 промила алкохол по улиците на кв. „Лозенец”.

Илия А. Е обвинен за това, че управлявал моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда, след като е бил осъден  с влязла сила присъда за същото деяние.

Районен съд Стара Загора го е признал за виновен и му е наложил наказание „лишаване от свобода” за срок от една година и шест месеца при първоначален „строг“ режим.

На 6 май т.г. Илия А. бил в дома си, където от сутринта консумирал алкохол.  Около 10 часа, въпреки нетрезвото си състояние, привел в движение лек автомобил, марка „Форд Фиеста“, и го управлявал в кв.“Лозенец“ в Стара Загора.

Той бил спрян за проверка от полицейски служители, тъй като не бил поставил обезопасителен колан. В хода на проверката било установено, че Илия А. е неправоспособен водач и е в нетрезво състояние (миришел на алкохол, говорът и движенията му били затруднени). Бил тестван с техническо средство, съставен му е акт за административно нарушение и издаден талон за медицинско изследване на кръвта. 

При назначената в хода на досъдебното производство химическа експертиза било установено, че в кръвта на Илия А. се е съдържал алкохол в концентрация на 2,8 промила.

Илия А. е криминално проявен и многократно осъждан за престъпления от общ характер. През месец април 2008 г. е бил осъден на наказание „пробация“ за управление на автомобил след употреба на алкохол.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд Стара Загора.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама