Четирима пияни шофьори в Търговищко, поповчанин с 3,32 промила

11:16, 30 май 16 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четирима шофьори, седнализад волана подпийнали, са установили през уикенда служителите на реда в Търговищко, съобщават от Областната дирекция на МВР.  

В петък около 23 часа по ул. „Панайот Хитов“ в Попово за проверка бил спрян 38-годишният К.Г. от града.

Той бил зад волана на собствения си лек автомобил „Сеат Кордоба“. След като го проверили с дрегер се оказало, че той карал колата с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,72 промила. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване и бил прибран в районното управление.

Отново в Попово, но в събота около 21 часа, на кръстовището на улиците „Кирил и Методий“ и „Славянска“ бил проверен правоспособният водач Р.Р., на 37 год.

След проверката за алкохол се оказало, че мъжът карал „Рено Туйнго” с „впечатляващите” 3,32 промила. След теста с дрегер обаче водачът отказал кръвна проба за химическо изследване и бил прибран в ареста.

В неделя около 4 часа на кръстовището на улиците „Морава“ и „Ст. Куцаров“ в Търговище за проверка бил спрян лек автомобил „Фолксваген Голф“ с търговищка регистрация. Зад волана бил неправоспособният водач Р.С., на 22 год., от София. Освен без книжка излязло, че младежът се е почерпил преди да кара - концентрацията на алкохол в издишания от него въздух била 1,77 промила. Взета му е кръвна проба за химическо изследване и е задържан в районното управление за срок до 24 ч.

Тази сутрин около 03,30 ч на кръстовището на улиците „Търновска“ и „Генералска“ в Омуртаг  бил спрян правоспособният водач С.Х., на 26 год., от с. Долно Козарево, община Омуртаг, който управлявал лек автомобил „Фолксваген Голф“ със смолянска регистрация. Дрегерът отчел концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,49 промила. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване и е прибран в ареста.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама