Дневен център за деца с увреждания отвори врати в Разград

07:10, 31 май 16 25 724 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дневен център за деца с увреждания, с капацитет от 30 места, отвори врати в Разград, съобщи директорът на Регионалната дирекция за социално подпомагане Татяна Костова. 

Новата социална услуга  се помещава на първия етаж от сградата на закрития Дом за медико-социални грижи за деца в ж.к.“Орел“ в Разград. Услугата предоставя осем часова грижа, с осигурено хранене за деца с физически, ментални и множествени увреждания, с възможности и за полудневна грижа, когато децата посещават училище.

В Центъра ще се предоставят услуги от специалисти психолог, логопед, рехабилитатор, социална рехабилитация, арт - терапия и други дейности, целящи развитие на умения за самостоятелност и социална интеграция на децата, както и консултиране за родителите. В центъра се предвижда услуги да ползват както деца от общността, така и деца настанени в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в Разград.

Новата социална услуга ще даде възможност децата с увреждания изведени от закритата през 2015 г. институция за деца с увреждания в с.Просторно да ползват социални услуги в общността, което ще подобри интегрирането им сред общността от връстници, както и възможности да развиват нови умения с помощта на специалистите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама