Председателят на Webit с публична лекция във Варна

07:32, 31 май 16 25 492 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кога компютрите ще могат да мислят и дали машините ще заменят хората? Ще можем ли да си купуваме мозък и колко ще струва?

Кои са индустриите на бъдещето и къде българският бизнес би имал възходящ тренд за развитие в бъдеще? Трябва ли да учим децата си да пишат код и да програмират? Как се развива технологията за 3D печат и ще можем ли да печатаме къщите си и кога?

На тези и много други въпроси ще даде отговор председателят на фондация Webit Пламен Русев в публичната си лекция днес от 15 ч. във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър". След нея той ще бъде удостоен със званието "Доктор хонорис кауза" на университета.

Сред поканените на лекцията и церемонията са кметът на Варна Иван Портних, областният управител Стоян Пасев, изявени представители на бизнеса, общественици и студенти.

През последните над 20 години Пламен Русев се занимава с техологии и работи по проекти, в които поставя човека в центъра на новия динамичен дигитален свят. Той е едно от ясно разпознаваемите имена в технологичния свят на 4 континента. Наред с това, той подпомага и инвестира съвместно със световни имена като Аштън Кътчър и Марк Кюбан в стартиращи компании. Чрез "Игрите за предприемачи" Пламен Русев не само подпомага стотици стартиращи фирми от цял свят, но и инвестира в тях, като само в София съвместно с други 4 инвеститори обяви награда от 200 000 евро за победителя в надпреварата.

Пламен Русев е носител на редица световни награди и отличия,  сред които и признанието да бъде сред 100-те най-влиятелни иноватори на Нова Европа, награда, връчвана от "Файненшъл Таймс", Гугъл, Вишеградския фонд и "Республика". Той е и автор на една от най-продваните бизнес книги от български автор "Властта на Хората - новия маркетинг".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама