Започва републиканският преглед по пожароприложен спорт

08:41, 31 май 16 / Спорт 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На стадион „Локомотив“ във Варна днес започва републиканският преглед по пожароприложен спорт, който ще продължи до 3 юни. В националното състезание ще участват отборите на Софийската дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и на Регионалната дирекция във Варна, които заеха първите места в комплексното класиране в зоналните състезания, както и представители на отбор на факултет ПБЗН при Академията на МВР.

Отборите ще се състезават в изкачване на щурмова стълба, 100-метрова пътека с препятствия, пожарна щафета 4 по100 м с препятствия и бойно разгръщане от мотопомпа, обясниха от областната дирекция на МВР във Варна. Демонстративно участие ще направи първият женски отбор с участници от Клуба по пожароприложен спорт и Техническия университет – Варна.

Днес на стадион „Локомотив“ ще се проведе и областното състезание  на младежките противопожарни отряди  „Млад огнеборец”. Състезателите ще премерят сили в дисциплините: „Бойно разгръщане на състезателна пътека” и „400 м щафетно бягане с препятствия”.

В 10 ч. в базата на спасителите от РДПБЗН в местността Малка чайка край кв. „Аспарухово” ще стартира областен етап от ученическото състезание  „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации – 2016”. В него ще вземат участие победителите от общинските етапи от състезанието – общините Белослав, Аксаково и Долни чифлик. Състезанието се състои от теоретична част и практическа част – проверка на придобитите умения и знания за защита при бедствия, чрез състезателни игри. Победителят ще се яви на Националното ученическо състезание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама