Прозирам политическо задкулисие. Някой използва "Пирогов", каза шефът на болницата (обновена)

08:47, 31 май 16 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Прозирам политическо задкулисие. Някой използва "Пирогов", за да всее раздор между договорните партньори - "Пирогов", НЗОК и министерство. Това каза шефът на "Пирогов" Стоян Миланов на специална пресконференция заради договора, който болницата трябва да подпише с РЗОК - София за предлаганите от нея услуги.

"Искам да напомня на някои чантдажии от надзорния съвет на Касата, в лицето на шефа на надзора, че тази болница произвежда здраве. Парите на "Пирогов" все още не са преведени. Нека го знае и министър Петър Москов, имам чувството, че някой се опитва да сложи прът в колелото. Не знам кои са тези сили. Може би отговорът "кой" е някъде там", каза още той.

"Нека шефът на касата не забравя коя година сме и че това не е социализъм, и да не поставя "Пирогов" на колене", заяви шефът на болницата. Той обясни, че му е било казано, че ако не подпише протокола, лекарите няма да си получат парите.  "Това беше един вид рекет. Каня ръководството на софийската каса тук при нас, за да обсъдим всяка точка от договора", обяви Миланов.

Според него договорът е тотално сгрешен. Той е над 2000 страници, вчера се запознах с основните пунктове по него, каза още той. По думите му в него липсват над 200 имена на изпълнители от болницата, има неясноти и орязване на бюджет и на интензивни легла.

"На нас ни трябват пари, за да си вършим работата", коментира Миланов и допълни, че не може да подпише такъв договор, който му е даден в последния момент и е некоректен. 

"Напрежение в болницата има. Причината е, че аз не можах да дам заплатите на болницата, каквито и да са те. Не можах, защото няма откъде. Все още парите не са преведени", заяви  шефът на "Пирогов". Той обаче уточни, че въпреки липсата на заплати спешният прием няма да спре и болницата няма да стачкува активно.

"Не може в продължение на толкова години бюджетът за лекарства да се раздува прекомерно и това нещо да се отразява върху болничната отговорност, защото трябва да храним фарма-бизнесът ли?", попита Миланов като допълни, че добре знае какво е финансовото положение на касата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама