Обща изложба в Пловдив на Светлозар Чавдаров и Христо Николов

08:50, 31 май 16 25 594 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Културен център "Бялата къща" кани пловдивчани на обща изложба на Светлозар Чавдаров и Христо Николов. Колоритните картини на Христо Николов в абстрактното си звучене въздействат с конкретно послание. Силата на духа и полетът на въображението в творбите  на Николов превръщат абстракцията в конкретика.

Акварелите на Светлозар Чавдаров,  с  елегантната  и фина форма, внушават  силна емоция с въздушния и лек  рисунък,  изпълнен със спокойствие и топлина. Въздействието е много  индивидуално, но е обобщаващо  и  едновременно с това ни показва, че  красотата присъства навсякъде. Творбите разкриват една  устременост и вдъхват надежди и очаквания. Предават ни послания за непрекъснатите търсения и за елегантната естетика на автора.

Художниците дълги години  са  преподаватели  в Художествената  гимназия в Пловдив  и  са  оказали  сериозно влияние в оформянето на много от българските творци от по-младото поколение.

Пътят на всеки един от тях, великолепните художници,  през времето е наситен с лични емоции, дълбоки преживявания в творческата и преподавателска дейност, с богати и разнообразни срещи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама