Заради нов приток на мигранти Унгария подсилва границата със Сърбия

09:12, 31 май 16 / Свят 25 235 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Властите в Унгария обявиха, че посилват оградата по границата със Сърбия. Причината е повишение на потока на бежанци, продиктуван от евакуацията на лагера до Идомени, намиращ се на гръцко-македонската граница, съобщава АФП.

Заради лошите условия за живот над 8400 души бяха евакуирани от лагера и преместени в други центрове в страната. Унгарските власти се оплакаха, че някои мигранти са успели да преминат, въпреки затварянето на т. нар. Балкански маршрут.

„Увеличи се броят на мигрантите, опитващи се да пресекат унгарската граница, след затварянето на бежанския лагер до Идомени миналата седмица“, каза главният съветник на унгарския премиер по въпросите на сигурността Дьорд Баконди.

По думите му броят на новопристигналите се е увеличил от 70-90 до 100-150 души, откакто Идомени беше евакуиран.

„В резултат на това правителството ще постави „постоянни препятствия” на места, където бодливата тела „не е достатъчна, за да спре мигрантите“, добави Баконди.

Фотограф на АФП съобщи, че сръбската страна на границата с Унгария между 200 и 250 души се опитват да влязат на унгарска територия.

Миналата година около 300 хиляди мигранти преминаха през Унгария преди дясното правителство да затвори границата със Сърбия и Хърватия през есента.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама