Състезатели по бридж събраха 1 480 лв за #спасижоро

09:54, 31 май 16 / Спорт 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сумата от 1480 лева беше събрана на организирания от Клуб по спортен бридж (КСБ) "Хасково" благотворителен бридж-турнир в подкрепа на колегата Жоро Христов.

В състезанието се включиха 16 двойки, като задължителната такса за участие беше 20 лева на двойка. Така само от регистрацията за състезанието бяха събрани 320 лева за каузата на Георги Христов, който страда от тежко онкологично заболяване и се нуждае спешно от лечение в чужбина.



В кутията за дарения бяха събрани още 530 лева, а с решение на ръководството на КСБ "Хасково" са дарени 300 лева от клубната каса.

Благодарение на светкавичната реакция на вицепрезидента на Българската бридж федерация Теню Тенев, който е треньор на младежкия национален отбор, на турнира в Асеновград миналия уикенд са събрани още 330 лева. Така общата сума за каузата #спасижоро от играчите и феновете на спортния бридж в Хасково и страната стана 1480 лева.



Десетки хора от бридж средите подкрепят Жоро, чието хоби е спортният бридж. Поради невъзможност да дойдат в Хасково, те заявиха, че ще се включат в набирането на средства по двете сметки на кампанията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама