Изложба с акварели на Катя Паскалева откриха в Стара Загора

10:15, 31 май 16 / Култура 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изложба от акварели, нарисувани от непрежалимата Катя Паскалева, като част от съпътстващата програма на кинофестивала „Златната липа“ откриха в Стара Загора.

Като знак, че продължават да я носят в сърцата си, край портрета на голямата актриса се снимаха Иван Ласкин и съпругата му Александра Сърчаджиева, Симеон Лютаков, Мария Статулова, Илка Зафирова и Деси Моралес. Защото макар и само образ, Катя Паскалева остава една от нас, обясниха те.

„Ако за някой в България може да се каже, че е звезда, то това е Катя Паскалева“, каза при откриването на изложбата Мария Статулова. „Тя е най-естествения човек, когото познавам – човек, който не познава грам суета“. Мария Статулова имала възможността да играе с Катя Паскалева само в една постановка, но още помни невероятното и присъствие на сцената.

„Катя Паскалева дойде във ВИТИЗ един курс след мене, но когато я видях, веднага разбрах, че нещо необикновено се е появило в Академията“, разказа Илка Зафирова. Винаги, когато си помисля за Катя Паскалева, пред очите ми изплува нейната усмивка, допълни тя.

15-те акварела разкриват другата страна на артистичната душа на Катя Паскалева. Тя оставя и една книга, която е публикувана след смъртта и. Без да е учила живопис, рисунките на голямата актриса впечатляват с изящна техника и майсторство, каквото рядко може да се постигне с акварел. Изложбата е предоставена от фондация „Катя Паскалева и Иван Росенов“ и ще остане на разположение на посетителите до края на фестивалните дни.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама