"Спаси София": Шофьори изнудват граждани да си купуват билети от 1,60 лв.

10:50, 31 май 16 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Защо шофьорите в градския транспорт вече продават от новите билети и изнудват хората да плащат 1,60 ден по-рано? Този въпрос задават от "Спаси София" на кмета на столична община Йорданка Фандъкова. От неправителствената организация сигнализират, че вместо от 1.00 лв сега се продават от по-скъпите билети, въпреки че те трябва да бъдат въведени от 1 юни.

Проверка на София Topnovini.bg в района на х-л Плиска установи, че на някои каси на Центъра за градска мобилност има наличност от билетите с новата цена, като всеки гражданин може да си купи такъв, ако изрично поиска. Когато поискахме да си купим билет обаче, не ни предложиха този от 1.60 лв, а на старата цена. В автобус по линията 280 не се продават билети с повишена цена, като шофьорът обясни, че това ще става от утре.

От началото на 2016 г. посегателствата над контрольори са 15, съобщи временният шеф на ЦГМ Румяна Милова, по "Нова" в коментар за нападението с лютив спрей от понеделник сутринта над контрольор. Тя обясни още, че общинска полиция ще съдейства на контрольорите в градския транспорт на София утре, когато влиза в сила новата цена на билета.

В момента по медиите пък върви рекламна кампания колко е изгодно да се ползват абонаментни карти. Това е и една от основните цели на общината, която обяви, че с повишаването на цената на билета иска да увеличи употребата на карти.

Тази вечер пред общината се организира поредният протест срещу поскъпването на билета. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама