Официално вече имаме домейн на кирилица - .ею

11:43, 31 май 16 25 239 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
България вече има свой домейн на кирилица. Това съобщават от EURid, организацията, която поддържа домейна на Европа .eu. Те заедно с представителството на ЕК у нас официално представиха родният домейн .ею. От 1 юни всеки ще може да направи своята регистрация.

“.ею има важна роля за многоезичието в ЕС и чрез него България вече има уникално присъствие в интернет.“, коментира мениджърът външни връзки в EURid Джовани Сепия. По думите му това е голяма стъпка към дигиталния пазар на Европа.

От компанията уточняват, че сега всички имена на домейни, регистрирани на кирилица, които използват разширението .eu ще преминат през процес на уеднаквяване, за да приемат разширението .ею.

Едно от предимствата на новия домейн е, че за гражданите ще е по-лесен достъпът до Интернет на родния им език, тъй като не е нужно да разпознават определен начин на изписване с латински букви на някои по-специфични от тях като Ъ, Щ, Я или Ю.

За бизнеса пък ползата е, че интернет страницата е много по-лесно откриваема за всички и оптимизирана за точната дума, от която се интересуват клиентите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама