Вълна от недоволство след разходката на БСП до къщата на Тодор Живков

11:49, 31 май 16 / Политика 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Шега ли е? Дори и да е, не е смешно”. Така посланикът на Франция у нас Ксавие Лапер дьо Кабан коментира в социалната мрежа Twitter новината, че депутатите от парламентарната група на БСП са посетили къщата на “бившия Първи” - Тодор Жиков.

Гневен коментар написа и лидерът на ДСБ Радан Кънев. “Преди два дни, Нери Терзиева публикува разтърсващ спомен от дните, в които диктаторът Живков прогони стотици хиляди български граждани от родината. Акт, с който нанесе на обществото ни рани, които десетилетия не заздравяват и тровят единството на нацията ни”, написа председателят на “тъмносините”.

И остро разкритикува действието на “червените”. “Преди един ден, другарката Корнелия поднесе цветя на паметника на диктатора. И показа, че БСП вечно ще сипва сол в раните и ще разделя обществото. Напомни ни, че промяната в БСП, превръщането й в разумна левица, не е възможна.

Остава само един въпрос - защо този лявосектантски подход, другари?”, написа още Кънев.

И попита: “Защо не поканихте и другите фенове на Живков? Борисов, Каракачанов, Бареков, Първанов?”.

“Какво чудно помирение на власт и "опозиция" бихте спретнали под взора на сатрапа, който три пъти фалира родината си и два пъти опита да я хариже на чужда държава…”, заключи Радан Кънев.

Темата бе обсъдена и в ефира на “Нова телевизия”. "Парламентът е приел закон, обявил комунистическия режим за престъпен. Една партия, която се кланя на такъв режим, извършва престъпления. Тя трябва да бъде забранена. Корнелия Нинова трябва да се извини на българския народ", каза Асен Генов.

И продължи: “Всяка вечер хора са били товарени с негова благословия на камиони и отвеждани за разстрел. Дали за една претендираща за модерност партия е редно да полага цветя? Бих отговорил с въпрос. Редно ли е една германска партия да поднесе цветя на паметник на Хитлер? Или италианска на паметник на Дучето?”.

Негов опонент бе Костадин Чакъров - политически съветник на Тодор Живков и популярен с неприязънта си към демокрацията. В ефира на “Нова” той нарече демокрацията “уруспия”. И вместо да отговори на въпросите за мъченията и убийствата на комунистическия режим, той заяви, че и преди 1944 г. е имало убийства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама