Елтън Джон очаква с нетърпение срещата си с Владимир Путин

12:05, 31 май 16 / Свят 25 216 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Както някои от вас вероятно знаят, аз се надявах да се срещна с президента Путин по време на това пътуване и въпреки че това се оказа невъзможно, аз съм дълбоко благодарен, че той ме покани да обсъдим много някои много важни теми като ЛГБТ, СПИН, и ХИВ. Това каза британската поп звезда Елтън Джон по време на снощния си концерт в Москва и отбеляза, че очаква с нетърпение бъдещата среща между двамата.

През септември в интервю за Би Би Си сър Елтън Джон поиска да се срещне с Путин, за да обсъдят отношението на държавния глава към проблемите и правата на хомосексуалните в Русия. "Бих искал да се срещна с Путин. Той може да се присмее зад гърба ми, когато затвори вратата зад мен, и да ме нарече пълен идиот, но поне ще знам, че съм имал достатъчно съвест да опитам", каза световноизвестният британски композитор.

По-късно музикантът се похвали в социалната мрежа Инстаграм, че лично Путин се е свързал с него.

Сър Елтън Джон и президентът на Русия Владимир Путин трябваше да се видят в рамките на посещението на музиканта в Москва, но срещата беше отложена заради „разминаване в програмите“.

Музикантът, който е виден застъпник за правата на ЛГБТ общността вече няколко години води обществена кампания срещу приетия в Русия закон за забрана на гей пропагандата и отношението на държавата към хората с различна сексуална ориентация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама