Пловдив подписа споразумение за партньорство с украинския Лвов

12:42, 31 май 16 25 478 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Споразумение за партньорство подписаха кметовете на Пловдив - Иван Тотев, и на Лвов - Андрий Садовий, днес в украинския град. Пловдивският градоначалник е на тридневно посещение в Украйна, което започна вчера.

В състава на пловдивската делегация са още председателят на Общинския съвет Савина Петкова, общински съветници, заместник-кметовете Амелия Гешева и Розалин Петков, ректорът на ПУ "Паисий Хилендарски" проф. Запрян Козлуджов и др.

Споразумението е подписано в присъствието на извънредния и пълномощен посланик на България в Украйна Красимир Минчев, почетния консул на България в Украйна Виктор Нотевски и почетния консул на Украйна в Пловдив Димитър Георгиев.



Както Пловдив Topnovini.bg писа, Пловдив ще се побратими с Лвов, а решението за това бе одобрено от Общинския съвет.

В програмата на българската делегация са включени още срещи с представители на българската общност в Лвов, с преподаватели българисти, както и с фирми от сферата на IT бизнеса и аутсорсинга. Припомняме, че миналата година украинска фирма, оперираща именно в този сектор, премести централния си офис заедно със служителите в Пловдив. Собственикът на компанията Влад Елис, чиято майка е пловдивчанка, обясни че е взел решението за пребазиране заради влошаващата се обстановка в Украйна. Той доведе със себе си 65 служители заедно с техните семейства, които вече живеят в Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама