В Свиленград: 1.8 година затвор за трафикант на нелегални

13:41, 31 май 16 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 1 година и 8 месеца бе осъден 28-годишен мъж, защото е направил опит да преведе през границата 146 нелегални от Ирак и Иран, съобщават от прокуратурата. Осъденият ще изтърпява наказанието си при строг режим. Освен това той трябва да заплати и глоба от 1 500 лв.   

На 20 септември 2015 г. Мехмедали З. шофирал товарен камион МАН с бургаска регистрация. При влизане на ГКПП-Капитан Андреево, от Турция в България, от камиона започнали да излизат хора, след като разбили част от каросерията. На място служители на Гранична полиция установили, че в товарния автомобил били превозвани 146 лица – мъже, жени и деца, на възраст от 3 г. до 15 г., от Ирак и Иран. Водачът на камиона Мехмедали З. успял да избяга и след проведено издирване е задържан от органите на МВР в Стара Загора.

На 8 октомври 2015 г. е бил доведен в Граничен полицейски участък-Свиленград и по искане на Районна прокуратура-Свиленград съдът му е наложил постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража”. 

Установено е било, че чужденците пътували в хладилното помещение на товарния автомобил, като инсталацията е работила с цел да не бъде установено наличието на хора в каросерията. Бежанците били настанени в миграционни центрове у нас.

Присъдата е постановена след споразумение, сключено между прокуратурата и адвокатите на обвиняемия, одобрено от Районен съд-Свиленград, и е окончателна. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама