Свалиха председателя на Общинския съвет в "Родопи"

15:06, 31 май 16 / Политика 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Правомощията на председателя на Общинския съвет в община "Родопи" Павел Гимишев бяха прекратени, съобщава Дарик радио. За свалянето му гласуваха 15 общински съветници, нито един не беше против или "въздържал се".

След бурни дебати и искане за отлагане на точката от днешната сесия, все пак се стигна до гласуване, което бе тайно. 12 от бюлетините бяха недействителни, явно в знак на протест.

По правилник сесията бе водена от един от заместник председателите Валентина Хаджиева. На следващата сесия Общинският съвет на "Родопи" трябва да избере нов председател.

В основата на конфликта е общинското дружество „Спектър ЕАД“, което ескплоатира депото за неопасни строителни отпадъци в землището на с. Първенец – собственост на община "Родопи". На предишно заседание мнозинството тогава на ОбС в лицето на ГЕРБ, Обединени земеделци, Народен съюз с Павел Гимишев и ДПС взимат решение да освободят Васил Несторов - член на борда на дружеството.

„Настоящото управление на общината иска преобразуване на дружеството в общинско предприятие. По този начин правомощията по отношение на „Спектър ЕАД“ ще преминат изцяло в ръцете на кмета Пламен Спасов, а ние не сме съгласни с това“, заяви един от вносителите на предложението - Васил Гюрдиев от Реформаторския блок, цитиран от Дарик.

Самият Павел Гимишев обяви, че не е съгласен с упреците срещу него и ги нарече „голи приказки и обвинения". Той беше избран на поста, след като на местните избори на 15 октомври миналата година се яви като кандидат на коалиция Народен съюз. Преди това Гимишев беше алтернатива за кандидатура за кмет на Община Родопи от Реформаторския блок, но от там издигнаха на бизнесмена Георги Цанков, който обаче не стигна дори до балотаж.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама