Търговските дружества в Разград на печалба през 2015 г.

15:07, 31 май 16 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
И двете търговски дружества в Разград със 100 процента общинско участие приключват с печалба изминалата 2015 година. Годишните финансови отчети на фирмите за дейността им през изминалата година бяха обсъдени и приети на днешното заседание на Общинския съвет.

Реализираната печалба на "Диагностично-консултативен център I -Разград" ЕООД е в размер на 2 039,29 лв. Тя ще бъде отнесена в баланса на дружеството за покриване на загуби от минали години.

Съветниците решиха управителят на „ДКЦ – I Разград” д-р Николай Денев да бъде освободен от отговорност за дейността му през 2015 г. и да му бъде изплатено допълнително едно месечно трудово възнаграждение. Местният парламент взе също решение да предложи на кмета на Община Разград да одобри бизнес-плана на дружеството за 2016 г.

"Общински пазари - Разград" ЕАД приключва 2015 година с печалба в размер на 19 902,43 лв. Десет процента от сумата ще бъде разпределена за фонд "Резервен", а останалите 17 912,19 лева – ще бъдат отчислени за инвестиционни цели.

Съветниците решиха членовете на Съвета на директорите да бъдат освободени от отговорност за дейността си през миналата година, а заради постигнати изпълнителният директор на дружеството Деяна Колева да получи допълнително възнаграждение в размер на една основна работна заплата. Общинският съвет прие да предложи на кмета да одобри бизнес-плана на дружеството за 2016 година.

На сесията днес бе внесена и докладна записка от съветника от Реформаторския блок Иво Димитров за даване на разрешение на „Общински пазари” за сключване на договор с „Уникредит Булбанк” за предоставяне на дългосрочен инвестиционен заем. Кредитът в размер на 600 000 лева ще се използват за изграждане на нова административно-търговска сграда и рефинансиране на стар кредит на дружеството.

Проекта за решение обаче не бе подкрепен от общинските съветници. 12 от съветниците от Реформаторнкия блок, БСП и независимата Милена Орешкова гласуваха „за” решението, а 19 от тях от ГЕРБ и ДПС се въздържаха.

Вносителят на докладната Иво Димитров бе категоричен, че отново ще я внесе, а общинският съветник от БСП Стоян димитров коментира, че с това си решение съветниците от ГЕРБ и ДПС бойкотират модернизацията на общинския пазар, без да изразят своите съображения за това.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама