Който предложи най-много и модерни спирки в София, той печели концесията

15:10, 31 май 16 25 424 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Концесията за спирките в София ще бъде спечелена от този, който предложи най-много и модерни спирки. Ако се направят повече спирки от втори и трети тип, концесионерът ще получи бонус, тъй като ще вложи много повече средства. Това каза след заседание на общинската комисия по финанси и бюджет директорът на Дирекция "Обществени поръчки и концесии" Цветан Стоевски и допълни, че абсолютно всички стари спирки ще бъдат подменени от такъв тип, каквито са по проект.

"Предметът на концесията, която искаме да стартираме, обхваща всички спирки на територията на Столична община. С оглед актуализиране на обстановката в момента имаме леко завишаване на броя на спирките спрямо първоначалния план, така че да се обхванат всички спирки, а не само част от тях", коментира Стоевски.

Той обясни, че проектите, върху които ще се базира изграждането на спирките, продължават да бъдат, каквито са досега, както и че няма промяна във визията им.

Договорът, който се предлага, е за 15 години с опция за още 5. Спирките са разделени в четири направления по средно 600 броя, като във всяка група има обекти както в крайните квартали на града, така и в централните. Спирки ще бъдат три вида, най-обикновените ще имат само спирков знак и кошче; вторият - спирков навес, пейка, кошче и рекламна касета; в третия пък ще се продават вестници, пакетирани продукти и билети.

Стоевски отрече да е имало провал на концесията, а уточни, че са правени някакви процедури и тя тепърва предстои да бъде обявена.

Припомняме, че обществена поръчка за доставка на спирки за близо 200 хил. лв доведе до оставката на зам.-кмета по транспорт Любомир Христов, след като се разбра, че тя е спечелена от съпруга на депутатката от ГЕРБ Ирена Коцева. Семейство Коцеви и Христов пък били семейни приятели. Самата Коцева също подаде оставка като народен представител, а по-късно беше сменено и ръководството на Центъра за градска мобилност, който е обявителят на въпросния търг.

Комисията по финанси и бюджет към Столична община ще продължава в поредица от заседания разглеждането на концесията, където ще се запознава с параметрите, които трябва да бъдат покрити от концесионера и резултатите, до които трябва да доведе тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама