Корнелия Нинова: Търсим общ фронт-опозиция на ГЕРБ

15:40, 31 май 16 / Политика 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
БСП подготвя национален алтернативен план за развитието на България, обяви в Благоевград днес лидерът Корнелия Нинова.

Решението е взето по време на заседание на Изпълнителното бюро на левицата, което се проведе в областния център. 

"Предприемаме общи опозиционни действия срещу правителството на Бойко Борисов. Започваме незабавни разговори с ръководствата на другите парламентарно представени опозиционни партии, както и опозиционни партии в местната власт, които нямат свое представителство в парламента. Ще търсим подкрепа за алтернативните им предложения за промяна на в политиките в България", изтъкнаха на пресконференция членовете на ИБ на Националния съвет Корнелия Нинова, евродепутатът Илиян Йотова, депутатът Кирил Добрев и бившият кмет на Благоевград Костадин Паскалев.

"Ще внесем няколко закона, които изпълняват нашата политика за връщането на държавата в икономиката и за ролята на социалната държава. Говоря конкретно за антимонополно законодателство, защита на дребния земеделски производител и потребителите, защита на малкия и среден бизнес. Трябва да осигурим една работеща икономика, която да гарантира приходи, които да могат да служат за основа на развитие на социалната държава и социалната политика", коментира Нинова. 

БСП е за спиране на приватизацията и отдаване на концесия на важни обекти в страната. Има предложение за създаване на държавно предприятие, което да в защита земеделските производители, да се ангажира изцяло реализация на продукцията им, както у нас, така и извън страната.

"То ще гарантира пазари тържища, борси, на които земеделския производител пряко да продава своята продукция и да помага за нейното реализиране в България и чужбина“, каза Нинова. 

След внасяне на тези два закона от БСП ще поканят всички опозиционни парламентарни партии и извънпарламентарните. 

"Търсим общ фронт, опозиция на ГЕРБ, както и обща подкрепа за тази алтернативна политика. Трябва да осигурим една работеща икономика, която да гарантира приходи, които да могат да служат за основа на развитие на страната. До края на тази сесия ще внесем законопроект, с който да спрем действията на ГЕРБ, които продължават да разрушават държавната собственост", категорична е Корнелия Нинова. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама