Актьорът Красимир Ранков гостува на търновска сцена с Вазовите „Чичовци”

15:57, 31 май 16 / Култура 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Популярният актьор Красимир Ранков ще гостува с Вазовите „Чичовци” на сцената на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” във Велико Търново. Той е режисьор на спектакъла и участва в него в ролята на поп Ставри. Постановката е на Драматичен театър „Антон Страшимиров” в Разград и ще бъде представена на търновска сцена на 8 юни от 19 часа в голяма зала.

Според Краси Ранков зрителите в старата столица ще видят пиеса с много фриволен жанр – нито сатира, нито комедия, нито гротеска. Тематиката и атмосферата на онова време са запазени, но много неща са осъвременени. На финала има и една изненада за публиката, добавка от режисьора, а от него лъха оптимизъм, че това, което идва след нас, ще бъде по-чисто и по-стойностно.

Да се огледаш в огледалото на драматургията и да видиш себе си като някакъв крив образ, да осъзнаеш къде са ти кривините - това е част от посланието, което обичаният актьор отправя към зрителите със своя сценичен прочит на „Чичовци”.  Краси Ранков е убеден, че героите на Вазов живеят и днес между нас - все така смешни и дребнави, очарователни и трогателно смели, готови за борба, но безстрашни само в кръчмата. Тази атмосфера пресъздават на сцената и актьорите от разградския театър.

Билети за „Чичовци” все още може да се намерят на касата на МДТ „Константин Кисимов”.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама