Офисът на СНЦ „Да бъдем хора” ще се помещава в сградата на Битовия комбинат

16:12, 31 май 16 25 449 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският съвет в Разград гласува единодушно да бъде отдадено под наем за срок от пет години помещение на Сдружението с нестопанска цел „Да бъдем хора”.  Помещението е с №20, то е с площ от 30 кв. м и се намира на бул. „България” № 21, в сградата на Битовия комбинат. Месечната наемна цена, която ще плаща сдружението, е в размер на три лева без ДДС.

Кметът д-р Валентин Василев благодари на председателя на сдружението Полина Иванова за това, че е проявила разбиране и се е отказала от първоначалното си предложение офисът на „Да бъдем хора” да се помещава в стая №26. Той уточни, че това помещение ще бъде използвано за реализация на съвместен проект на общината и Окръжния съд за изграждане на „синя стая” за щадящо изслушване на деца и пострадали от насилие.

СНЦ „Да бъдем хора” има за цел задоволяване потребностите на населението на Разград, свързани с развитие и обогатяване на културния и социален живот.

Председател на сдружението е Полина Иванова, която стана първата носителка на наградата „Почетен знак за принос към развитието на социалните услуги в Разград“.

Предметът на дейност на сдружението е социална интеграция на деца и възрастни в неравностойно положение, утвърждаване на духовните ценности, развитие на гражданското общество, здравеопазването, културата, науката, техниката, технологиите и физическата култура.

Сред дейностите са също подпомагане на социално слабите, на инвалидите и лицата, нуждаещи се от грижи, подпомагане на социалната интеграция и личностната реализация, социални дейности благотворителност и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама