МРРБ одобри инвестиционната програма на Добрич за 28,6 млн. лв

16:16, 31 май 16 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министерството на регионалното развитие и благоустройство публикува в информационната система ИСУН 2020 Решение РД-02-26-545/30.05.2016 г., с което  е одобрена  „Инвестиционна програма за изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020“ на Община Добрич по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.

Решението за одобрение е на заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на програма „Региони в растеж“ Деница Николова. В него се посочва, че се одобрява инвестиционната програма за градско възстановяване и развитие на Община Добрич, като се предвижда да се сключи споразумение за изпълнението й. Продължителността на споразумението обхваща финансовата рамка 2014-2020 г. и е със срок на действие 31.12.2023 г.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ е 26 7889 204,67 лева, а размерът на програмата е 28 647 972,42 лева.

Припомняме, че Община град Добрич депозира проектното си предложение на 28.12.2015 г. в ИСУН 2020.

Инвестиционната програма на Община Добрич включва списък с индикативни основни проекти с обекти на интервенция  и списък с индикативни резервни проекти с обекти на интервенция. В основния списък на обектите са заложени проекти за реконструкция и енергийна ефективност на 6 детски градини и училища, подобряващи образователната инфраструктура в Община град Добрич. Индикативната стойност на тези проекти е над 9 млн. лв. В направленията „Градска среда“ и „Зони с потенциал за икономическо развитие“ е планирана и депозирани проекто готовност за рехабилитация и реконструкция на улична мрежа и тротоари. Общо за двете групи дейности планираните средства за реализация на проектите са близо 9 млн. лв. В списъка с основните проекти е включен и проект за саниране на многофамилни жилищни сгради.  Заложените средства по това направление са около 4 млн. лв. Планирано е около 370 домакинства да бъдат крайни бенефициенти по проекта и да обновят жилищата си. В направление „Енергийна ефективност на административни сгради на държавна администрация“ се предвижда ремонт на сградата на пожарната.

В рамките на програмата са включени и проекти за обновяване на концертните зали на Община град Добрич – зала „Добрич” и зала ”Нели Божкова”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама