6 000 евро не достигат за лечението на Божидар от Добрич

11:16, 15 мар 17 25 1233 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вече е ясна сумата, която ще е нужна за лечението на абитуриента от Добрич Божидар Георгиев, който има онкологично заболяване, съобщиха близките му.

Младежът замина за клиника в Турция, където са му направени всички изследвания. „Оказа се, че туморът не е отстранен при операциите в България и все още е на мястото си. Диагнозата, която поставиха от турската болница "Аджъбадем Маслак" в Истанбул, е доброкачествен ювенилен ангиофибром”, посочват близките.

Професорите в клиниката в Турция ще оперират Божидар на 30 март, като на 29-и ще му бъде направена емболизация на кръвоносните съдове. Общата сума на операцията и емболизацията ще е 20 000 евро. Събраните от благотворителни инициативи, организирани от съученици и приятели на Божидар средства, са около 14 000 евро.

Не достигат около 6 000 евро, които трябва да бъдат събрани до края на месеца.

„Благодарим на всички хора, които ни помагат! Бъдете живи и здрави!”, пожелават организаторите на инициативите, които са под наслова „Ръка, която дава – не обединява”.

Божидар Георгиев от Добрич е ученик в 12 клас на Финансово-стопанската гимназия „Васил Левски“. Миналата година е диагностициран с изключително рядкото заболяване – тумор на синусите. За лечението си той се нуждае от средства, непосилни за неговото семейство. С нелеката задача по набирането им се захващат негови съученици и приятели. Божидар претърпява две операции, но туморът всеки път се връща обратно. Затова родителите му решават да заминат в клиника в Истанбул, където да се лекува чрез лъчетерапия.

В инициативите за набиране на средства за лечението на Божидар се включи както Финансово-стопанската гимназия, така и други училища в града. Учениците от СУ „П. Р. Славейков“ организираха благотворителен концерт в учебното заведение. Днес ще има и концерт по инициатива на езикова гимназия „Гео Милев”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама