Галя Захариева в Търговище: ГЕРБ е единствената партия, доказала, че може да работи за качественото образование на нашите деца

12:46, 15 мар 17 / Политика 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Политическа партия ГЕРБ държи на образованието като сектор в обществено-политическия живот. В последните години, ние работихме усърдно и направихме стъпките за развитие на образованието в друга посока", това заяви в Търговище Галя Захариева – зам.-председател на Комисията по образование и наука в 43 Наодно събрание. Пред учители от региона тя представи акцентите от управленската програма на ГЕРБ в сектор „Образование”. 

„Когато започнахме да работим по управленската програмата се водихме от това какво направихме и какво трябва да продължим да правим. Нашата цел е учителят да заеме своето достойно място, децата ни да са високообразовани и конкурентни на своите връстници по света”, заяви Галя Захариева. „От 2009 г. до 2017 г. учителските заплати са се повишили с 46,7 процента. Само през 2014 г. при кабинета „Орешарски” нямаше увеличение на заплатите”, поясни Захариева. Тя подчерта, за четиригодишен мандат е напълно реално възнагражденията на преподавателите да бъдат увеличени двойно.

Снимка: ГЕРБ-Търговище

Галя Захариева допълни, че в програмата на ГЕРБ е предвидена промяна в системата на делегираните бюджети, като финансирането да не зависи от броя на децата. Според нея това ще спре закриването на детски градини и училища заради неправилна формула.

Захариева заяви, че ГЕРБ ще работи за  разработването на Национална програма, с която да бъдат подкрепени младите учители и да се превърне учителската професия в една от най-предпочитаните. Сред основните акценти в сектор „Образование”, Галя Захариева посочи и въвеждане на дуалното обучение,  модернизиране на обучението във висшите училища за придобиване на професионална квалификация “учител”, създаване на система за целенасочена подкрепа и квалификация на учителите, подкрепа за учители, работещи с деца със специални образователни потребности.

Снимка: ГЕРБ-Търговище

„ Убедена съм в подкрепата на всички колеги, защото ГЕРБ е единствената партия, доказала, че може да работи за качественото образование на нашите деца”, каза в заключение Галя Захариева.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама