За първи път българска партия е в общоевропейска инициатива за референдум

12:55, 15 мар 17 / Политика 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Будапеща започна европейска инициатива за свикване на референдум за изравняване на заплащанията в ЕС за еднакъв труд.

Мотото е „Еднакъв труд, еднакво заплащане“, като целта на референдума е да се обърне внимание на огромната разлика в заплащането на труда на един български шофьор и това на германски такъв.

Вторият и по-важен аспект в кампанията е това, че държавите от Източна Европа ще престанат да бъдат донор на големите икономики, ако заплащането се изравни или поне се постигне намаляване на разликата.

От българска страна идеята е подкрепена от патриотите от ВМРО. Инициатор за започване на кампанията за референдум е унгарската партия „Йоббик“.  

Партньори в начинанието са партии от Полша, Словакия, Словения, Чехия, Хърватия, Литва, Естония, Латвия, Румъния, като от България е ВМРО, а от Унгария – „Йоббик“. Споразумението за еднакво заплащане на труда ще бъде внесено в Европейската комисия.

След като ЕК го одобри, ще започне реално събиране на подписи от гражданите на тези европейски държави.

Мотивите на ВМРО да се включи в инициативата е породена от факта, че България е донор за мозъци в по-развитите европейски страни. А с оглед катастрофалната демографска картина у нас, трябва да направим всичко необходимо, за да задължим образованите и трудещи се българи в България.

Това сподели след подписването на споразумението упълномощеният от ръководството на ВМРО и председател на Националния младежки комитет на партията Михаил Петров.

Кампанията е част от цялостната политика на ВМРО за повишаване на стандарта на живот на българите.

Припомняме, че през януари 2017 г. в София се проведе среща между ръководството на ВМРО - в лицето на Красимир Каракачанов, Ангел Джамбазки и Юлиан Ангелов, и Габор Вона, председател на „Йоббик“, когато беше договорено започването на инициатива за такъв референдум.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама