Приет е доклад за изпълнението на мерките, произтичащи от членството на България в ЕС

14:45, 15 мар 17 25 240 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общо 69 мерки от Плана за действие са със срок на изпълнение до края на месец февруари, като от тях са изпълнени 30 мерки. Неизпълнението е 56,5% при 64,4% в края на януари. По-високият процент на неизпълнение е типичен за началото на годината и се дължи на прехвърлянето на неизпълнени мерки от предходната година.

От неизпълнените мерки 22 са свързани със стартирали процедури за нарушения по чл. 258 от Договора за функционирането на Европейския съюз, а 17 са законопроекти. От тях седем са внесени в 43-ото Народно събрание, но не са приети до неговото разпускане, което ще доведе до значителни закъснения в изпълнението на тези мерки. По отношение на останалите 10 законопроекта отговорните ведомства следва положат допълнителни усилия за ускоряване процеса на разработването им.

За времето от встъпването в длъжност на служебното правителство от общо 11 подзаконови нормативни акта са приети два, а съгласуването на други два е в рамките на установените срокове.

Министерският съвет възложи на министрите, съобразно тяхната компетентност, да предприемат необходимите действия за изпълнение на неизпълнените в срок мерки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама