Спортен празник на столичните училища ще се проведе на 18 и 19 март

14:56, 15 мар 17 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Грандиозен спортен празник на столичните училища ще се проведе н София в предстоящия уикенд, съобщиха от пресцентъра на Министерство на младежта и спорта, което есред организаторите на проявата.

В спортния празник, който е под надслов „Спортна пролет“, ще участват повече от 1000 ученици от всички столични училища.

За първи път обекти на „Национална спортна база“ ЕАД и „Академика 2011“ ЕАД ще бъдат отворени за свободен достъп на ученици за спортовете футбол, баскетбол, волейбол, хандбал, пързаляне с кънки и конен спорт. Освен че ще могат да спортуват в най-добрите спортни съоръжения у нас, учениците ще получат шанс да се докоснат и до някои от именитите български спортисти.

Малката зала на „Арена Армеец“ на 18 март (събота) ще приеме баскетболната надпревара. Началото ще бъде дадено в 10:30 ч. от легендата Георги Глушков, единственият българин – играл в НБА.

Националната спортна академия „Васил Левски“, която е партньор на Министерството на младежта и спорта в празника „Спортна пролет“ ще предостави залите си за спортовете хандбал, волейбол, баскетбол и игрищата за футбол на 18 и 19 март. Националният треньор Петър Хубчев и помощникът му Георги Донков ще дадат началния сигнал на футболната надпревара в 12:00 ч. на 18 март (събота).

Зимният дворец на спорта също ще осигури свободен достъп до пързалката и кънки от 9,00 до 14 ч. на 18 март (събота). Любителите на пързалянето ще имат шанса да излязат на леда заедно с носителката на три олимпийски медала по шорттрек Евгения Раданова.

Столичният колодрум „Сердика“ в Борисовата градина на 18 март (събота) от 10,00 ч ще предостави футболното си игрище на най-малките футболисти от първи до четвърти клас – възпитаниците на ДФК „Лъвчетата“. Всички желаещи деца ще могат да се докоснат до магията на играта и до най-добрия футболист на България за 1993 г. Емил Костадинов, съветник на министъра на младежта и спорта проф.Даниела Дашева. Той ще зарадва младите таланти със съвети, автографи и снимки.

Националният стадион „Васил Левски“ на 18 март (събота) ще отвори съблекалните, трибуните и лекоатлетическата писта за посетители. Баскетболната зала ще бъде предоставена за баскетболни срещи. Музеят на спорта ще работи при свободен вход за всички желаещи да го посетят и да чуят беседа за ценните експонати, върховите постижения и историята на българския спорт.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама