Кметът на Търговище връчи дипломи на малки художници, участвали в конкурс в Смоленск

14:57, 15 мар 17 25 417 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров днес връчи дипломи на три деца, чиито рисунки са отличени в Международния конкурс „Градове като братя” в Смоленск. Техните творби са били включени в заключителната изложба на форума в побратимения на Търговище град.

Дипломите са изготвени от организаторите в Смоленск и бяха изпратени в общинската администрация в Търговище, с молба да бъдат връчени лично от кмета, информираха от пресцентъра на местната администрация.

Отличените участници  са Рени Костадинова от II СУ „Никола Маринов”, Ренан  Шюкрюева и Ева Ботева от Школата за изобразително изкуство към Центъра за подкрепа на личностното развитие при Обединен детски комплекс.

 

Те гостуваха днес на кмета на общината и заместника му Рая Матева заедно със своите преподаватели. В срещата взе участие и главният експерт „Международни отношения” в Общината  Полина Василева. Д-р Димитров благодари на децата и техните учители за успешното представяне в международния форум. Той ги запозна и с писмото от  Градския глава на Смоленск  г-н Владимир Соваренко, в което се изразява благодарност за осигуряване на българското участие в проявата. 

 150 деца от Русия, Беларус, Сърбия и България са участвали в Международния конкурс. Той е учреден през декември 2016 година от отдел „Международни връзки и сътрудничество между общините” на Градска администрация Смоленск. Целта на конкурса е  формиране на чувството на толерантност, приятелство и съпричастност в името на  мира и взаимното разбирателство между народите. "Участниците са посветили своите рисунки на мира, приятелството и семейството. В конкурса са се включили ученици от художествени гимназии и школи по изкуства и  от непрофилирани училища. Организаторите се надяват, днешните участници в бъдеще  да  дадат свой принос за укрепването на сътрудничеството между нашите побратимени градове" информираха от общинската администрация.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама